Hou van elkaar.

Ik was te laat om een foto te trekken, want zo snel waren ze toch nog wel. Ik hoor hun gesprek buiten op het trottoir : Naar wat gaan we kijken Tresa? Naar kleekes he. En dat gezegd zijnde wandelen Tresa en haar compagnon de winkel binnen. Twee dames op leeftijd, opgetut om de terrassen van Turnhout onveilig te maken. Ze doen hun sierlijke toer in de winkel. Dat gaat bij Bing&Ella.

Er is een vast parcours dat steeds gevolgd wordt : eens voorbij mijn toog is er de lange rij van rekken links, met dan een grote bocht rond de achterste toonbank, tenslotte komt de rechtse kant aan de beurt. Terwijl Tresa en Berta (ik ben haast zeker dat deze naam op haar paspoort staat) op hun rechtse terugweg zijn, wandelt Aloisius (zo moet hij gewoon heten) in pak, prachtig violetblauw, binnen.


Ik : Bent u op zoek naar uw dames?
Hij : Ik heb er twee bij.
Ik : Daar komen ze aan. U heeft er maar plezier mee.
Berta en Tresa voegen zich bij ons aan de toog.
Tresa : Da’s onze ‘boy’.
Berta : Al 61 jaar staat hij aan mijn zij. (Ik had het kunnen weten : zijn pak past bij haar rok.)

Alledrie lachen ze terwijl Aloisius, in het midden en zijn dames links en rechts aan zijn zij, hen weer door mijn deur naar buiten begeleidt. Zorg goed voor elkaar, roep ik hen nog na.

Maak er buitengewoon mooie tijden van lieve dames. Hou van elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.