Moederkloek.

Ik ben veel te veel moederkloek. Het is goed dat ik het van mezelf weet, maar dat wil nog niet zeggen dat ik dat deel van mijn hersenen zomaar kan uitschakelen. Het is niet dat ik mijn dames niet vrij kan laten. Te vrij zelfs als ik mijn man hoor. Ze mogen van mij veel te laat thuis komen, twee avonden na elkaar.

Ze mogen twee vakanties na elkaar plannen, waardoor ik op één nacht vier wasmachines moet doen : één voor de donkere, één voor de gekleurde, één voor de witte en één voor de delicate was en dan tegen de ochtend nog moet strijken, zodat ‘s avonds weer opnieuw vertrokken kan worden.

Ze mogen om 00.34u ‘s nachts melden dat er de volgende middag tijdens het feest meer gasten aan tafel zullen zitten. Ik kan werkelijk een echte chill mama zijn. Ik wil niet dirigeren, beleren, mopperen. In al die dingen ben ik niet goed.

Maar ik wil wel hun verhalen. Ik wil ervan genieten, weten dat ze het goed stellen, weten dat ze doen wat ze graag doen, weten dat ze lachen, liefhebben, leven zonder grenzen, worden wie ze kunnen zijn. Instagram Stories is voor mij gemaakt. Ik leer zacht loslaten. Dikke zoenen lieve meisjes. Mama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.