Met Polen op stap.

Het is lang geleden dat ik met zoveel goesting geschreven heb. Toegegeven, het lijkt en is ook een eeuwigheid geleden dat ik nog drie glazen rosé op een rij gedronken heb. 🙈 Het is net of ik met de stopzetting van Bing&Ella ook het recht op ongebreideld en verstandeloos genieten even kwijt geweest ben. Erik spreekt vandaag met zijn zusje in Antwerpen af. Ik ga mee. Op de één of andere manier vind ik dat ik erbij hoor te zijn, hoewel ik communicatief geen letter kan bijbrengen. Edyta spreekt Pools en Russisch en terwijl ik een scala aan geoefende en minder actieve talen ter mijner beschikking heb, ben ik vandaag genoopt tot het betere handen- en voetenwerk.

Erik zet een bezoek aan het MAS | Museum aan de Stroom en het Red Star Line Museum op het programma zodat ik af en toe in mijn eigen wereld kan verdwalen. We ontdekken en beklimmen twee torens om uiteindelijk aan het water tussen de hamburgers te belanden. Buren luisteren stiekem naar onze driehoeksconversatie. Als Erik mij even negeert, maan ik hem aan tot vertalen. Het is een gesprek met vertraging. En gelach. Hoe vreemd het voor onze ontmoeting telkens aanvoelt, wanneer ik Edyta zie, lijkt het alsof het zo hoort te zijn. Wij babbelen met een tussenstop, een omleiding. En soms wanneer zij en Erik vertellen, meen ik aan de hand van één woord te weten waar hun gesprek om gaat.

Zo denk ik dat haar hond Rock heet, terwijl zij met ‘rok’ blijkbaar bedoelt dat de hond , één rok, dus één jaar is. Nu, ik vind Rock gewoon wel cool klinken, voor een hond die amper twintig centimeter boven de grond uitkomt. En dan, helemaal op het einde, gaat Erik naar het toilet en zit ik daar. Een seconde denk ik gewoon te blijven lachen en de tijd uit te zitten tot onze tolk weer op appel verschijnt. Lang leve echter mijn iPhone. Hij spreekt Pools. Dat hoop ik tenminste. Want ik heb vanalles in het Nederlands getypt en hij heeft godweetwat in het Pools vertaald. Edyta en ik hebben gelachen en overleefd tot Erik terugkomt. Ik heb voor het eerst in drie maanden zorgeloos en in het Pools genoten. Dzienkuje Edyta Bejnarowicz voor een onvergetelijke middag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.