Van vijf naar half één.

Misschien moeten we van elke avond zo’n avond maken en moeten we altijd om vijf uur afspreken om twee uur later, als er geen andere, dringende afspraken tussen komen, elkaar om zeven uur te ontmoeten. Geen verplichtingen, gewoon het feit dat we niets anders te doen hebben en het weer zwoel is, de temperaturen dertig plus, zelfs om zeven uur ‘s avonds, en we niet willen koken.

De Zomerbar, ons stuk zuiden van Frankrijk naast het station van Turnhout, ons ‘ik ben vanavond een dag op vakantie’ paradijs. Marie en Emma, onze tweede dochter bij gelegenheid, gezien Julie in oogverblindend mooie Thaise oorden verblijft, bewegen zich van Virgin Mojito’s en wit gevlochten stoelen, een beetje later getooid met pizza’s, naar het podium. Zij bekijken de wereld vanuit de hoogte met achttienjarige wijsheid en onbezonnen jeugdige flair. Zij hebben geen oog voor ons, geen tijd voor ons.

Wij zitten beneden, aan de hoge tafel, onder de lampionnenguirlande, de dj summervibes op de achtergrond. We hebben deze avond alles en alles, en meer wat we moeten hebben : wijn en pizza en patata’s brava’s en briljant klaterend gezelschap en hoogstwaarschijnlijk toch weer dat ene glas wijn teveel.

Hoe zomers en warm van eindeloze gesprekken kan een avond aanvoelen, wanneer je springt en swiped van oliederivaten, naar schoonheidspersoneel en paniek voor vogels en de lekkerste steak in NY, naar hockey en Tinder. Zo wordt vijf uur ‘s namiddags moeiteloos half één ‘s nachts en wordt een zomerse avond een moment in de tijd om altijd te herinnneren.

Maak er een onvergetelijk unieke zomer van, lieve dames en heren. De tijd is van jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.