Rien de rien.

DSCF3405.png

Rien de rien. Non, je ne regrette rien. Ik heb mijn part aan memorabele momenten in de tijd geschreven. Momenten, enkele misschien beter om te vergeten. Echter nog meer, talrijke ook, om nooit te vergeten. Ze zitten in een hoek, opgeborgen. Een stapel. Met stof. Reeds een beetje vergrijzend. Gewoon omdat de jaartallen toen nog ónder de 2000 telden. Dansende momenten. Momenten met een rijzende zon. Terwijl het bed reeds heel lang riep. Waarschijnlijk gewoon niet luid genoeg. Niet hoorbaar boven alle muziek en gebabbel en verdronken in een plateau vol bier.

Dat was toen. Maar ook nu nog groeit de stapel. Dat moet. We hebben die plicht, om momenten op te zoeken, om het onderste uit ons geluk te delven, om de randen van ons leven aan te duiden, om vriendschappen in ons hart te etsen en gelach als echo’s in de gewelven van ons hoofd heen en weer te laten gaan. Heb geen spijt. Nergens van. Elk moment maakt jouw leven.

Ik sluit de winkel een halfuur vroeger. Ik mag/moet op oudercontact. Ik dwaal doorheen de straten en lussen van Turnhout. Ik zou naar school kunnen vliegen. In een rechte lijn. Nu dwarrel ik echter liever van de ene in de andere lus om in een ander stadskwadrant verwijld te raken. Ik slinger langs kleine straten, langs de binnenrand van de stad. Buurten waar ik normaal niet dagelijks vertoef, waar de tijd heeft stilgestaan.

Waar Turnhout nog Turnhout is. Waar spijt en herinneringen en gelach en tranen worden herdacht en gekoesterd. Zittend in een open garagepoort, met drie op een rij, met tanden die ontbreken en rimpels die de tijd groeven, in stoelen met gebogen metalen onderste en gevlochten gekleurd bovenste. Drie wijzen. Op een rij. Met een asbak op straat. De assen van hun leven, sans regrets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.