NUBPZS voor 2017.

dscf0778_resize

Deze moeten jullie aandachtig volgen. Niet tussen de bedrijven door. Maar even voor gaan zitten. Want de lijnen gaan heen en weer springen. De context gaat ver te zoeken zijn. Niet omdat ik van stijl veranderd ben. Niet omdat ik jullie hersenkronkels aan een gedegen onderzoek wil onderwerpen. Gewoon echter omdat op dit moment mijn hersensymmetrie niet loopt. Zoals zou moeten. Maar zich daarentegen geroepen voelt tot omwegen en zijwegen en doodlopende stegen. Ik daag jullie dus uit.

Ik daag jullie uit tot nubpzs. Nubpzs is uitzonderlijk. Ongewoon. Toepasbaar op onwaarschijnlijk veel. En onmisbaar. Beter dan Samsonsex. Waar ik eerlijk gezegd, tot op het moment dat het verkozen werd tot woord van het jaar nog nooit van gehoord had. Nubpzs kan ook woord van het jaar worden. Het jaar 2017. Ik weet niet of jullie zelf Samsonsex veel gebruikt hebben. Waarschijnlijk niet meer dan dat jullie nubpzs zullen gebruiken.

Ik gebruik/verbruik op dit moment ook heel veel werkuren en in diezelfde lijn ligt zonder enige twijfel ook de Himalayaanse climax van nubpzs.

Nubpzs. Het is eigen aan deze tijd van het jaar. Het is eigen aan de hetze. Aan de volle. Correctie. Overvolle bazaarkarren. Aan het tempo dat net een stap hoger ligt. Aan de lijsten, overvol, die zelfs in mijn winkel worden achtergelaten. Met pijltjes die van de begunstigde naar aankoper of aankoper naar begunstigde lopen. Zo doen we het. Lekker makkelijk. Iedereen moet maar één geschenk kopen. En wanneer we deze loting volbracht hebben, geven we de lijst met pijlen die van links naar rechts en omgekeerd wijzen, aan de enige voor deze opdracht volledig bekwame persoon binnen het huishouden. Dat zijn wij. Dames.

Wij lopen rond als Robin Hood. Met een pijlenkoker vol gerichte pijlen. En van de afzender tot de bestemmeling zorgen wij ook voor de juiste brainstorming in between. Wie koopt voor wie en welk geschenk moet wie aan wie geven, rekening gehouden met de juiste persoonlijkheid en het afgesproken budget. Komaan dames, wij zorgen voor wonderen. Voor unieke geschenken. Voor stukjes persoonlijkheid, gebudgetteerd die heen en weer gegeven worden. En de ene geeft af aan de andere. Maar eigenlijk zitten wij er achter. Wij zijn het wonder. Der. Organisatie.

Wij zijn kerst. Nubpzs.

En in het midden van deze welgeorganiseerde chaos. Krijg ik een bericht van mijn schoonzus. In een resem van berichten betreffende de lijst en de pijlen die ook bij ons heen en weer gaan. Ik weet het wel. Ik ben creatief en letterkundig. Ik weet wat zij had willen schrijven. Ik weet wat ze wilde zeggen. Maar ze schreef nubpzs. Misschien als ik jullie de volledig zin geef. Dat jullie ook weten wat er gestaan had moeten hebben. De zin was ‘Lees nubpzs fatsoenlijk.

En eerlijk. Werkelijk. Nubpzs. Kan je voor alles gebruiken. Je mag het uit de context halen. Je mag het in eender welke context plaatsen.

Recht = Schoonzus Schuin = ik

Net uw jongste dochter gezien… 90% voor wiskunde! Maar ik hoorde ook nog een ander verhaal… Nubpzs zou ik daarop zeggen! Nubpzs Nubpzs Nubpzs en als je ideeën hebt voor een pittige straf, laat maar komen dan! Geen ervaring mee met rapporten daar begin ik dan weer expert in te worden! Maar verder dan ‘nubpzs’ geraak ik ook niet meer! Volgens mij is nubpzs een beter woord van het jaar dan Samsonsex. Samsonsex gebruik ik niet veel meer. Nubpzs daarentegenPast overal bij.

Dus dames, laat je verrassen door nubpzs. Laat je kinderen je overvallen met nubpzs. Gebruik het te pas en te onpas. Ik weet dat het onuitspreekbaar is. Het dient echter ook voor momenten wanneer je even het gebruik der letteren kwijt bent. Omdat je moe bent. Omdat je dochter van zestien iets helemaal anders doet dan wat afgesproken is. Omdat je op het moment dat je iets gaat drinken met je klas fotografie en je leraar een thee met verse munt bestelt, je zelf aan de kassa van de Barzoen spontaan zegt nee een thee met gewone munt is goed. Echt?!? Nubpzs! Waar haal ik het in mijn hoofd om in plaats van iemand anders te beslissen dat hij een gewone al dan niet verse munt mag drinken… Nubpzs.

Lieve dames, laat ons gaan voor Nubpzs. En Nubpzs. Laat het iets zijn dat een gevoelen invult, wanneer we geen andere woorden vinden. Wanneer een moment zo uniek is, dat er geen woorden voor bestaan. Nubpzs. Wanneer we een reactie even willen uitstellen. Soms brengt tijd raad. Nubpzs. Lieve dames, geef toe. Wie heeft Samsonsex nodig. Wanneer je Nubpzs kan hebben?

Ik wens jullie nubpzs. Nubpzs wanneer je met je kar door een overvolle bazaar koerst tijdens deze dagen. Nubpzs wanneer je dochter van zestien jouw grens overschrijdt. Nubpzs wanneer het vrijdagochtend is en je vrijdagavond wil halen. Nubpzs voor deze warme dagen op het einde van het jaar. Nubpzs voor 2017.

Het is moeilijker uitspreekbaar dan Samsonsex. Maar de lading die erdoor gedekt wordt. Is zoveel unieker.

Nubpzs is voor ons dames. Is voor 2017.

NUBPZS.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.