Earth Wind & Fire


Ik heb vandaag overleefd. Ik kom dus terug.

The journey – part 9 : Off the main road – Aarde Wind en Vuur.

Ik weet niet of ik jullie dit stuk wel wil vertellen. Ons mama leest namelijk mee. Wind pikt ons op vandaag. Als van Earth, Wind & Fire. Wij krijgen dus vleugels. En een hele grote stoere jeep. Én de waarschuwing om onze gordels vast te doen. Erik zegt nog : het feit dat ze ons onze gordels laten aandoen, wil zeggen dat ze het menen. We scheuren over het asfalt. Bumper aan bumper met een andere gejeepte Thai die zijn muts over zijn ogen trekt, terwijl hij rijdt. Maakt indruk op onze meisjes. Hij danst ook achter het stuur. De meisjes herkennen het nummer. Staat heel luid. Maakt nog meer indruk.

Wij draaien rechts. Onze bumpervriend scheurt rechtdoor. En we gaan de hoogte in. Humpy Bumpy. Wij vinden onze gordels al absoluut verantwoord. We zitten ook gewoon in een open laadbak, dus enige extra beveiliging is welkom. Wind brengt ons naar de Secret Garden. Zo mooi. Werkelijk. En stil. Waarom zie je hier geen toeristen?!? Gelukkig. 

En dan hebben een kwartiertje voor de boeg zegt Wind. Vijf. Tien. Minuten. Om van de ene vallei naar de andere top te raken. De meisjes mogen op het dak. Van mij mogen ze ook. Had ik geweten wat komen zou… Mami, stop jij nu met lezen?

Tien minuten verloopt alles soepel. Up en down. Ik hoor allerlei kreten vanop het dak. En dan Julie : Mama, we gaan sterven. Ik heb alleen achteruitzicht. Best misschien. Ik voel dat we een soort aanloop nemen. Moest ik niet met zekerheid weten dat we in een jeep zitten. Zou ik het lichte vermoeden kunnen hebben dat het de motoren zijn van een serieuze Boeing die de lucht in hoopt te gaan. Even gaan we recht vooruit. Dan voel ik ons een glijdzame beweging naar links maken. Nog dieper. Links. En onze wielen spinnen. Ik roep : Leven jullie nog? Ik kan niet kijken. Ik kan mijn hoofd niet uit de laadbak steken. Er klinkt nog steeds geluid van boven op het dak. Ze leven nog.

We herhalen dit manoeuvre ettelijke malen. Tot de geur van verbrand rubber. Wind is ondertussen reeds attributen aan het verzamelen. Ik ga ervan uit dat deze palmbladeren en stenen voor grip moeten zorgen. Ik vraag Erik of het niet beter is dat wij even uit de jeep gaan. In het licht van open laadbak en meisjes op het dak. Gordels helpen wel. Maar niet in geval van een omkiepende mastodont. Niet nodig. We raken wel boven volgens Erik. Een mannelijk iets. We gaan dus nog een jammer genoeg weinig succesvol, maar ettelijk rubber verbrandende keren achter- en vooruit en opzij. Links en rechts. Ondertussen stapt ook de chauffeur uit om samen met Wind de weg te herleggen.

Ik vraag. Nog een keer : Moeten we er niet uit? En hallo oooooo!?! Ja hoor. Eindelijk een man met vrouweninzicht. Meisjes van het dak en wij uit de bak. Erik sleurt mee palmtakken. Je zou kunnen zeggen dat een nieuw wegdek aangelegd wordt. Wij vrouwelijk intellect staan aan de kant. En dan. Twee gigantische powerstoten later. Is de bult, de geul, de slijkmassa, het stuk on-weg overwonnen! Luid gejuich en thumbs up! We’re back in business.

Iedereen in de bak. Niemand op het dak. We rijden de bocht om. Vijftig meter verder ligt onze bestemming. V I J F T I G meter. 

Daar zijn toeristen. Zij trekken foto’s van onze jeep. Zij kwamen over de weg met de kleine bult. En dachten dat ze off-road gegaan zijn. HA.

Wij hebben een kleine, bijzondere route gevraagd vanmorgen. Niet massa. Toerisme. Wij hebben verwennerij gekregen. Ik denk eigenlijk niet dat ze het zelf verwacht hadden. Dankjewel Wind. Je hebt ons aarde wind en vuur gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.