Een ongeschreven wet.

DSCF7633_resize

Een ongeschreven wet.
❤️
Ik heb maandag iets ongehoords gedaan. Een ongeschreven wet verbroken. Iets wat altijd zo geweest is. En eigenlijk altijd zo had moeten blijven. In twijfel getrokken. Ik heb maandag. Frietjes gebakken. Normaal doet Erik dit. Hij doet het al jaren. Op maandag. Verse, eigengebakken frietjes. Met sla. En witloof. En tomaatjes. En pijpajuin. Eenvoud siert. En zo lekker.
.
Maar Erik moest collectie gaan kiezen. Een beetje zoals ik. Maar dan met tandwielen. En spaken. En ik dacht. Omdat ik mijn laatste vrije maandag had. Dat ik wel eens een frietonderneming op kon zetten. En ik zoek het op. Op internet. Echt. Waar. Want ik heb nog nooit zelf frietjes gebakken. En ik kies Jeroen Meus. Omdat ik hem wel een frietman vind. En ik schil en snij. En ik zie al meteen, de mijne zijn dikker dan die van Erik. Want Jeroen Meus zegt 13 mm. En volgens mij zegt de chef van Erik minder. Want die van mij zijn dus dikker.
.
En ik doe voorbakken, zonder voorwas. En zonder kleur. Want ik mag niet laten kleuren, zegt Jeroen. En ik laat rusten. En tijdens het rusten, doe ik boodschappen. Want ik heb nog geen tomaten, en witloof, in huis. Ik schil en snij. En kruid. En het ziet er Belgisch uit. Top. En dan komt Erik thuis. En hij bakt de frietjes de tweede keer. De laatste keer. De finale bak.
.
We zitten aan tafel. Marie, Erik en ik. En dan valt het woord. HET woord dat alles verandert. Dat zekerheden onzeker maakt. Dat de friet- en de maandagcultuur, verandert. Ze zijn lekker. Mijn frieten. Niet gewoon lekker. Maar gewoon onweerstaanbaar. Luchtig. Krokant. En Marie zegt. Papa, die van jou zijn ook wel lekker hoor… Er zijn geen zekerheden meer in het leven.
❤️
Dankjewel Julie om op een krokant zwart, nadenkende friet te lijken.
❤️
Eén zekerheid blijft bestaan : https://bingenella.com/collecties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.