Feeëriek.

DSCF7491_resize

Waiting for the weekend.
❤️
Waarlijk. De meest wonderbaarlijke ervaring. Gisteren. Ik werk aan mijn toonbank. Vooraan in de winkel. Iets bruins verschijnt in mijn ooghoek. Aan het portaal. Een hond. Zonder baas? Ik kijk opzij. Komt er niemand aan? Terug naar de hond. Wat bizar. Dit is geen hond. Grote ogen. Niet die van mij.

Alhoewel, misschien op dit punt ook wel die van mij. Een ree. Bambi. Een sprookje voor mijn deur. Ik beweeg. Zij schrikt. En loopt verder. Ik ga naar buiten. Wat een wonderbaarlijk zicht. Auto’s stoppen. Fietsers stoppen. Mensen wijzen en lachen. Iedereen is verwonderd. Even staat de tijd stil.

Het doet iets met je. En verandert je dag. Ze loopt richting Warande en verdwijnt. Ik bel naar de politie. Goededag mijnheer, ik heb een ree gezien. Twintig seconden stilte aan de andere kant. Hallo mijnheer? Ja mevrouw, u hebt dus een ree gezien, zegt u? Hij verwart met een roze olifant. Het duurt even alvorens ik hem van mijn ree overtuigd heb. Ik wens jullie een dag vol wonder.
❤️
Dankjewel Julie om even wonderbaarlijk als Bambi te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.