Christmas spirit!

kerst

Vanochtend om 9 u kwamen twee heerlijk oude mannen met een remorque (weet wel dat het aanhangwagen is, maar in het kader van hun looks klinkt remorque veel beter 🙂 ) negentien kerstbomen afleveren in de straat.

Toegegeven, ze stonden een klein beetje ongelukkig aan de zijkant en namen effectief een stuk van de openbare weg in beslag.  Hun tempo lag echter overeenkomstig hun total fashion groene overal echt niet slecht.  De één na de andere prachtige spar werd met de glimlach uit de remorque getild.

Nog een vijftal sparren te gaan.  En daar komt de harmonicabus…  Een vrouw achter het stuur.  Misschien zou ze er tussen hebben kunnen manouvreren, misschien ook niet.  Ik laat dit in het midden.  Ik zat niet achter het stuur, dus heb geen recht om te oordelen.

De bus staat stil.  Eén prachtige kerstspar wordt uitgeladen, nog vier te gaan.  En nog één.  Nog drie te gaan.  Reken een twintigtal seconden per boom.  Ik heb het reeds gezegd : mijn cuties werkten snel 🙂

Ik hoorde haar (= de chauffeur) echter bijna zuchten tot buiten.  Moest de harmonica haar emoties weerspiegeld hebben, dan zou het trekzak-stuk van links naar rechts bewogen hebben.  De deur van de bus gaat open : “Kunnen jullie niet opzij gaan?”

Ik antwoord : “Nog drie bomen.  Ze zijn binnen een minuutje klaar.”  Zij kijkt me aan (ik zou jullie de blik graag meegeven, maar soms schieten woorden te kort) en antwoordt : “Die mensen in de bus willen wel naar huis en ik ben ook klaar.  Ik wil ook naar huis.”

En dan…  Dat had ik misschien niet mogen doen…  Ik heb geglimlacht en heb gezegd : “Allez mevrouw, ’t duurt nog maar één minuutje en ’t is voor KERST!”   Als haar ogen uit hun kassen hadden kunnen rollen…  Ze draaide zich om, is in de gang van haar bus gaan staan en heeft geroepen : “MADAM zegt dat het voor kerst is!”  En haar deuren gingen dicht (’t is dat dit automatisch ging, anders had ik een lichte beving waar genomen).

Ondertussen rolde onze laatste schitterende spar van de remorque.  Zelfs onder de minuut volgens mij.  Zouden alle reizigers het nu werkelijk zo afschuwelijk gevonden hebben, minder dan een minuut te hebben moeten wachten voor KERST?!?

Bing & Ella werkt met plezier mee aan KERST in Turnhout 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.