FB mania.

BeFunky Collage

Een paar weken geleden hebben we woorden gehad.  Mijn man en ik.  Over mijn FB gebruik…  Teveel is teveel volgens hem.

Ik moet eerlijk toegeven : het liep ook wel een beetje echt de spuigaten uit…  Privégebruik is geen probleem.  Op dat gebied zou je me zelfs een niet trendy, nogal duffe FB-participant kunnen noemen.

Zakelijk echter ben ik een addict.  Jullie zijn dan ook héérlijk om mee te werken 🙂  You rock my statistics!  Inderdaad, als ‘pagina’-zijnde heeft Bing & Ella recht op statistieken…  En dan nu even een goede raad van de praktische werkvloer : statistiek op unief sucks, maar statistiek bij Bing & Ella is SWAG!

Echt waar, zonder zever, jullie pieken (en dalen – gelukkig in mindere mate 🙂 ) naargelang mijn hot news/item van de dag.  Likes kleuren lila, clicks kleuren blauw, loutere scrolls zonder enige werkelijke actie van jullie kant tinten een beetje flauw grijs.  FB statistics – pure ADDICTION.

Erik had er dus genoeg van.  Ik was, moet ik eerlijk toegeven, bijna vergroeid met mijn gsm.  Een zwart blinkende uitstulping aan mijn rechterarm.  Een amputatie (gedeeltelijk in elk geval) was aan de orde.

Dus ik bouw een schema uit.  Ik leg mezelf een strikte werkorde en onthouding op : posten en extra ledemaat aan de kant leggen, een uur wachttijd – soms twee ennnnn yippie STATISTIEK 🙂 🙂 🙂  Daar zijn jullie weer, trouw op post, in lila, blauw, flauw grijs.  God, ik had even gevreesd dat jullie me in de steek gingen laten, wanneer ik niet elke vijf seconden naar de grafieken keek, maar nee hoor : You’re being totally faithful.

Deze eerste drempel tot reductie van mijn verslaving genomen, bedacht ik begin deze week : ik moet nog minder kunnen en zette een nieuw uurrooster op touw.  Maandag één post, dinsdag twee, woensdag geen, donderdag twee … etc.

En alles verloopt echt waar super vlot.  Ik heb dit helemaal onder de knie!  Maandag ok.  Dinsdag ok.  Woensdag…

Woensdagmiddag, TELEFOON van mijn man : waarom ik de ganse dag nog niets gepost heb?  Hij heeft al een paar keer ‘gecheckt’ en er verschijnt niets van Bing & Ella.  Ik doe hem enthousiast mijn nieuwe schema uit de doeken, waarbij dus : woensdag niets posten.

Zijn antwoord : “Hoezo niets posten?  Straks denken klanten nog dat je iets overkomen is of dat je gesloten bent!

Snappen jullie nu waar die ruzie een paar weken geleden over gegaan is?!?  Ladies, WE rock the world.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.