Veertig plus!

sleepless

Is dit nu waar veertig plus over gaat?!?  Ik doe geen oog meer dicht de laatste tijd…  En daarmee wil ik niet zeggen dat ik wat slechter slaap.  Bij god, NEE, was het zo pietluttig maar.

Ik doe ECHT geen oog meer dicht!  Dit houdt dus in dat ik ’s avonds netjes in bed kruip, tussen 22u en 23u, waarna ik nog een halfuurtje een absoluut ‘non intellectual’ boek lees.  Ik moet op dit punt wel toegeven, dat in slaap vallen geen enkel probleem is.  Ik denk niet dat de secondenwijzer een toer rond moet draaien.  Oogleden vallen als betonblokken dicht.

Vraag me dan niet wat vervolgens de trigger is.  Klokslag 01.30u (give or take a few minutes) ben ik klaarwakker.  Moest het nu 04u of 05u zijn…  dan zou je kunnen zeggen : ik sta op en doe iets nuttigs of onnuttigs.

01.30u geeft echter aanleiding tot slijtplekken op de matras van het heen en weer draaien.  Op een gegeven moment word ik gewoon mottig van mezelf!  01.30u maakt ook dat gedurende bijna drie volle uren mijn verstand de meest onmogelijke vraagstukken stelt (’s morgens bij daglicht meestal binnen de vijf minuten een oplossing voorhanden). 01.30u zorgt ervoor dat Erik rond een uur of drie vriendelijk vraagt ‘Kan je niet slapen?’, waarna ik in het donker met mijn ogen draai en bijna zijn neus afbijt met een snauw…

01.30u leidt uiteindelijk om 04.54u tot een emmer en een poetsdoek, om 05.45u tot een volledig gepoetste badkamer, om 06.15u tot een blinkende douche beneden en om 06.33u tot deze tekst…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.